Suklaakakku (gluteeniton, munaton, maidoton)

Tämmönen herkku on syksyllä tehty. Vaikka on montaa tuttua ruoka-ainetta vaille, makua piisaa!!

Kakkupohja 

3 1/4 dl glut.jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1tl soodaa
suolaa ripaus
2 tl van.sokeria
2 1/4 dl sokeria
0,6 dl ruokaöljyä
2 1/4 dl kahvia
1rkl valkoviinietikkaa

Sekoita keskenään jauho, kaakaojauhe, sooda ja suola. Sekoita sokerit, etikka, öljy ja kahvi. Sihtaa jauhot nesteeseen, sekoita mahdollisimman vähän ja kaada taikina irtopohjavuokaan tai pellille.
Paista 20-30min 180 asteisessa uunissa. Jäähdytä.

Suklaa-kookos-ganache

120g tummaa maidotonta suklaata
1,3 dl kookoskermaa (blue dragon oli hyvä!)

Lämmitä kerma kattilassa, pilko (rouhittu sulaa nopeammin ;) )suklaa sekaan ja anna sileän seoksen jäähtyä parikymmentä minuuttia kylmässä.

Pohja oli erittäin mehevä. Kostea ja maukas. 
Paistan kakut yleensä leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa, laiskuutta.




Kommentit

  1. Tämä olisikin hyvä tarjoilu, varmaan kaikille sopiva..
    -Linnea

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)